Plastikkirurgi

Om bröstförstoring

De första bröstförstoringarna med silikonproteser genomfördes på 1960-talet och operationen blev snabbt populär. Många kvinnor drömmer om en bröstförstoring med fett, och det är den vanligaste formen av ett plastikkirurgiskt ingrepp. Efterfrågan av bröstförstoringar har under 10 år varit relativt konstant. Det finns ingen exakt statistik kring hur många bröstförstoringar per år som görs men troligtvis är det ungefär 9-12.000 kvinnor som årligen opereras.

Idealen har förändrats och kommer fortsätta att förändras. Idag är majoriteten av kvinnor ute efter ett resultat som proportionerligt till övriga kroppen. Vissa patienter önskar dock en stor byst.

Testa bröststorlekar hemma

På konsultationen så får man möjlighet att prova olika storlekar. För den som är intresserad av att prova hemma kan man också göra det så kallade ”ristestet”. Läs våra vanliga frågor om bröstförstoringar. Genom att ta en BH du gärna vill kunna använda efter operation, ta tunna plastpåsar eller nylonstrumpor och fylla dessa med 1dl ris åt gången så ser du vilken volym du är ute efter. 2dl ris innebär att du önskar ha ungefär 200g silikon och krävs det 4.5dl ris för varje kupa så innebär det att du önskar ha ungefär 450g silikon i varje implantat för att uppnå önskvärd storlek. Det ger tyvärr inte en rättvis bild kring hur formen kommer att se ut men du får i alla fall en bild gällande volymen.