bröstförstoring

Nästa generations bröstimplantat

För patienten finns det en mängd fördelar med vad vi anser vara nästa generations bröstimplantat och även för plastikkirurger finns det en mängd fördelar.

Det viktigaste för patienten är i regel säkerhet och känslan av brösten. På grund av Motivas unika gel så upplever majoriteten av patienter att implantaten känns bättre än andra implantat. Implantaten är desutom 100% fyllda vilket troligtvis minskar risken för att implantaten ska gå sönder samt att veck bildas på implantaten. Motiva är det implantatmärke som har haft lägst mängd komplikationer under fem års uppföljning och risken för kapselbildning, dubbelkapsel och sen serombildning har minskat drastiskt med dessa implantat. Anledningen till detta är höljet som kroppen inte stöter bort lika ofta som andra implantat. Under konsultationen berättar vi om olika implantat och vi kan även erbjuda Mentor implantat för de som önskar detta. Motiva är ett något dyrare implantat men som har en mängd fördelar och du kan tillsammans med din specialist i plasitkkirurgi ta det slutgiltiga beslutet.

Bröstproteser

Många studier har genomförts gällande silikon och dess effekter på människor. Det har inte kunnat påvisas några negativa effekter av silikon. Andra faktorer kan orsaka komplikationer såsom implantathölje men på kliniken använder vi de senaste teknologierna för att säkerställa en så hög kvalitet som möjligt gentemot våra patienter.

Kokssaltproteser används idag i princip inte överhuvudtaget i Sverige.

På många kliniker kan man välja mellan runda och droppformade implantat. Vi använder inte droppformade implantat på grund av att det finns en mängd onödiga komplikationer som kan uppstå med denna typ av implantat. Rotation är en av komplikationerna och höljet på denna typ av implantat främjar vävnadsinväxt, något som kan leda till dubbelkapsel och sen serombildning.

Genom att använda antingen underfyllda implantat som är runda eller helfyllda implantat med en gel som har lägre viskositet kan man uppnå ett minst lika bra resultat fast undvika ovanstående komplikationer.

Snittingång

Man kan genomföra en bröstförstoring via tre olika ingångar:

  • Genom ett snitt i armhålan
  • Genom ett snitt i bröstvecket
  • Genom ett snitt runt bröstvårtan

Det finns för- och nackdelar med alla varianter men den enklaste, säkraste vägen som används mest idag är snittet i bröstvecket. Ärret bleknar snart och blir mycket diskret, dessutom ger ingången under bröstet mycket god åtkomlighet och i stort sett alltid ett väldigt lyckat resultat.

Vi väljer Motiva

Motivas implantat är tåliga såväl som flexibla. De är dessutom lätta att föra in via små öppningar och mycket hållbara. Silikongelén i Motivas proteser är mjuk och stabil vilket ger optimal form och känsla. Ett riktigt bara bröstimplantat ger både kirurgen och patienten fördelar, och Motiva är just ett sådant.

Boka rådgivning